A Balaton Ferien Center Kft. 1990-ben alakult, jelenlegi tulajdonosai 1993-ban vásárolták meg, azóta működik építőipari vállalkozásként.

Az elnevezés Balaton Ferien Center - Balaton Szabadidő Központ - az első (részben külföldi) tulajdonosok eredeti elképzeléseit tükrözi, miszerint egy a Balaton vízpótlására létrehozandó víztározó mellett felépített szabadidő központ létrehozása és üzemeltetése lett volna a fő tevékenysége.

A cég 1993-as megvásárlását követően az új tulajdonosok kialakították a tevékenységi körét, telephelyét, működésének feltételeit. Az elmúlt több mint húsz év során számtalan kisebb /nagyobb építőipari projekt megvalósításában vettünk részt, számos lakó- és középület kivitelezését végeztük, megrendelőink között magánszemélyek, vállalkozások, önkormányzatok és közintézmények is megtalálhatóak. 

 A cég fő profilja az építőipari generál kivitelezés, de mára az előkészítési folyamatok, a tervezés és az építőanyag kereskedelem is fontos szerephez jutottak. A filozófiánk „Az ötlettől a megvalósulásig” törekvésünket tükrözi, miszerint megrendelőink igényeit teljes körűen kielégíthessük az első elképzelések papírra vetésétől, a hatósági eljárások lebonyolításán és az építőanyagok beszerzésén át a generál kivitelezési munkák elvégzéséig.

A kereskedelmi üzletág működtetésére 2011-ben egy testvér céget hoztunk létre BFC’11 Kft. –néven, amely immár külön telephelyen, de szoros együttműködésben végzi az építőanyag kereskedelem bonyolítását.